Så er årets æblejagt gået ind.

 Søndag, den 22. september 2002 vil nok gå over i historien som den dag, hvor det at plukke æbler på en æbleplukketur ikke havde den store succes. Men trods vejret troppede 11 voksne og 4 børn op alligevel.
 
Turen startede i øsende regnvejr på Farø og sluttede i øsende regnvejr ved Jagtkroen i Fanefjord Skov på Møn.
 

 

Efter lidt venten på og ved parkeringspladsen på Farø og efter at vi igen fik følgeskab af nye medlemmer gik turen først til Bogø, hvor vi skulle besøge Leif Nowicki, der nok må siges at være endog meget kendt af gæster og deltagere på bl.a. Gavnø Classic Auto Jumble samt for sine biler og anden mekanik på bl.a. Egeskov Museum på Fyn.

Vi havde fået lov til at stikke hovederne ind i Leif's egen samling af alskens ting og sager, der spænder lige fra en brandbil til en dampmaskine fra den tidligere Stege Sukkerfabrik. Overalt i samlingen dukker der noget op, der straks pirrer ens interesse for også netop denne ting. Bl.a. falder øjnene pludselig på en toiletkumme med de mest udsøgte ornamenter. Det skal jo lige tilføjes, at Leif til dagligt er smedemester og derfor også beskæftiger sig med VVS-installationer.

 Efter besøget hos Leif Nowicki gik jagten på at finde et egnet sted til at få stillet sulten med de medbragte madpakker. Men hvor finder man sådant et sted, når regnen vælter ned og der i indbydelsen står, at vi finder en grøftekant eller et andet egnet sted. Men en blanding af lokalkendskab og held bringer os til Hårbølle Havn, hvor vi får lov at "besætte" havnegrillen og freden sænker sig atter.

Endelig skal vi så ud og plukke de eftertragtede æbler. Men det viser sig hurtigt, at enten har vi nordboere for korte arme eller også var årets æbletræer vokset for meget i højden. Under alle omstændigheder blev det ikke til så meget med at få fyldt æblekasserne i år, da vejret og æbletræerne ikke var som forventet.

Så i stedet blev turen forlænget med en afstikker til Fanefjord Skov, hvor det lykkedes at få hældt lidt kaffe i kopperne inden de var fyldt med regnvand. Men igen kunne Brian trylle. Man tager selvfølgeligt bare en Berlingo og slår bagklappen op og voilà - så står man i tørvejr og kan nyde både kaffe og kage.

Som Per Buus på et tidspunkt bemærkede: "Denne tur vil med garanti også blive husket - det var den tur hvor det bare regnede".

Se billedkavalkaden og bliv selv overbevist om, at turen var en succes. Samtidigt skal der lyde en stor tak til Leif Nowicki for hans villighed til at spendere en formiddag på os.
 

Klik her for at se billeder.

 


Copyright © Sydhavsøernes Citroën Klub 2002. Sidst opdateret den 26. March 2004

WEB-master, design m.m.: SFH DATA, Haslev.