ÆBLEPLUKKERTUR 21. SEPTEMBER 2003

Så er efteråret over os og det har været tid til at høste - også for klubbens medlemmer. Så traditionen tro drog en skare af sted på tur i det dejlige efterårsvejr for at slutte dagen med at plukke æbler..   Men inden vi nåede så langt skulle vi jo lige have et kulturelt indslag. Og hvilket - tja inden besøget var overstået så skinnede solen fra en endnu mere skyfri himmel - eller sådan føltes det.

Click to enlarge

  Klik på
billederne
for at se
dem i fuld
størrelse..
 

Click to enlarge


Mødestederne FARØ og Travbanen i Nykøbing F. var optakten til afgang mod det endelige mødested på Marielyst SportsCar Museum


Museet er privat ejet og rummer en samling på omkring 65 biler fra perioden 1913 - 1970. Desuden er der en del øvrige effekter - bl. a. et komplet værksted fra en tidligere mekanikermester i Væggerløse samt modeljernbane og nogle knallerter og motorcykler.

  Museet udstiller i samlingen et par meget fine Citroën'er - bl.a. en 2CV, der aldrig har været ude at køre i daglig trafik - speedometeret har kun sneget sig op imod 500 km. Klubben har desuden et specielt forhold til ejeren af museet, da vi på et tidspunkt overlod en gl. 2CV fra omkring 1960 til forhåbentlig snarlig restaurering og vi kunne ved selvsyn konstatere, at der "er gang i den"

 Efter at have betragtet alle de udstillede biler samt en tur i "ryttergården og staldene", dvs. at have set de biler, der endnu ikke har fundet vej til den store udstillingshal, var det tid til at fortære de medbragte madder. Vi blev i dagens anledning indbudt til at spise i køkkenet, der hører med til museets "Bed & breakfast".. Det var også rart at komme lidt inden døre, da det blæste "en halv pelikan" udendørs.


Efter at have sunket maden og strakt benene lidt, kom så det store overraskelse. Vi blev indbudt til at køre en tur på en anlagt privatvej på gårdens areal. Ejeren stillede 2 biler til vores rådighed til turene - en Morgan samt en Citroën B11. Først var der flere, der ikke rigtigt troede på, at man sådan bare lige får lov til at køre en tur i en højrestyret åben sportsvogn eller en rigtig Citroën B11. Men jo - den var rigtig nok..


Deres udsendte medarbejder fik først lov til at tage turen i åben sportsvogn sammen med 3 fuldstændigt opstemte piger. Det var til tider svært at høre motorlarmen for pige ditto - 3 piger og én mand i en åben sportsvogn i strålende solskin på en Sydhavsø - det kan ikke gå stille af ! ! !

Da olietryk og tilhørende blodtryk var faldet til normalt leje, var det tid til en tur i en RIGTIG CITROËN B11 - med 3 fremadgående gear og ingen synkronisering. DET VAR SIMPELTHEN DAGENS OPLEVELSE.   Click to enlarge

EN RIGTIG CITROËN B11

  Tænk at sidde bag rattet i den bilmodel, som jeg husker fra min barndom. Vor nabo - landsbylægen - kørte som død og helvede over stok og sten i denne bilmodel i slutningen af 1950'erne. Men han skulle jo også kunne komme frem overalt i alt slags vejr hele året rundt.. og det gjorde han ! ! !

Efter turen i den åbne og B11'eren var tiden efterhånden til at bryde op og fortsætte dagen. Køreturen fortsatte ad de nordfalsterske veje ( det er nu alligevel rart at servostyringen i moderne biler ikke sidder i overarmen ) til Hesnæs, hvor vi fandt en lun solplet på stranden - i læ for vestenvinden. Kaffen m.m. røg indenbords og røgen fra børnenes bål røg udenbords. Snakken og tiden gik og det blev tid til at bryde op for at finde frugtplantagen for at afslutte en dejlig efterårsdag med at plukke æbler til vinteren.

Alt i alt en rigtig god dag..

Hvis du vil se flere billeder fra dagen, kan du klikke her.

Hvis du vil se formandens billeder fra dagen, kan du klikke her.

Kig på billederne - du går glip af meget ved ikke at deltage.
 

   

Fra klubben skal der lyde
en stor tak til

Marielyst SportsCar Museum.
 

 

..

     

Klubben hvor der sker noget!


Copyright © Sydhavsøernes Citroën Klub 2001. Sidst opdateret den 26. marts 2004

WEB-master, design m.m.: SFH DATA, Haslev.