ÆBLEPLUKKERTUR - SEPTEMBER 2006
 

Den årlige tur i september der skal bibringe nogle af årets frugter til opbevaring for vinteren, var i år også tilsmilet af vejrguderne.

Dagen startede med morgenkaffe kl. 09.00 med tilhørende "brændstof" til krop og sjæl. Efter at have forsynet sig med tilstrækkelig energireserver, gik de tilstedeværende i gang med den planlagte gennemgang af klubbens lagerbeholdning af reservedele samt almindelig sortering og oprydning på værkstedet.

Samtidigt hermed sendtes 2 stafetter til byen efter overraskelser til den kulinariske del af dagen, der ved middagstid udmøntede sig i et overdådigt middagsbord i form af grill-mad med tilbehør af diverse salater samt bl.a. nogle af formandens vine. Det var ikk´så ring´endda, som de siger ovre i Jylland..
 

 

 

Efter oprydning og spisning var det tid til at få strakt benene og komme ud i den nærliggende frugtplantage for at plukke æbler.

 

     
Sjældent har man set så mange æbler på så små træer. Det var ganske imponerende at et træ kan bære så mange frugter.  
     
  Så vidt jeg husker bærer hvert træ fra 12 til 15 kg.

Som det ses så er himlen blå og temperaturen er 25 grader, men det bevirker at det kan knibe med at følge med efterhånden som æblerne bliver modne.
Ejerne af frugtplantagen havde hellere set en temperatur på 15 grader - vi kunne godt give dem delvis ret..
 

Vi fik også demonstreret en selvkørende opsamlingsmaskine, der letter æbleplukkerne så de ikke som førhen skal bære rundt på æblerne efterhånden som de plukkes.
Maskinen er udstyret med 4 arme med hvert sit transportbånd, hvor æblerne placeres efterhånden som de plukkes. Herfra transporteres de til et større transportbånd, der forsigtigt fører dem op i en stor æblekasse, der står på en roterende platform, således at æblerne fordeles i kassen. Et imponerende og sindrigt system, der hjælper med til at lette det fysiske arbejde med at plukke æbler.
Klubben hvor der sker noget!

 

Copyright © Sydhavsøernes Citroën Klub 2006. Sidst opdateret den 08. oktober 2006

WEB-master, design m.m.: SFH DATA, Haslev.