ÆBLEPLUKKERTUR 23. SEPTEMBER 2007


Den bronzepræmierede vin ÆØÅ fra Solbjerggaard

     


Mødestedet for årets "Æbleplukkertur" var i år henlagt til frakørslen ved Bårse kl. 10.30.


Da der ikke forventedes flere deltagere kl. ca. 10.50 gik turen mod bestemmelsesstedet Solbjerggaard.

  Den danske vingård ligger ca. 1,5 km ad vejen mod Næstved - nærmere betegnet Næstvedvej 98.

Vi havde på forhånd aftalt en rundvisning på vingården, og vi blev modtaget af stedets vinbonde Per Tegtmeier.

 

Per fortalte dels om sin interesse for vingården som hobby - blandt andet hvad der skal til for at starte en vinproduktion op - samt om alt arbejdet med at holde en vinproduktion i gang ! !

 

 
Som nybegynder begår man som regel en masse fejl og der er farer som man kan undgå ved at "høste" af andres erfaringer.       Der skal f.eks. "kun" en gang nattefrost til at ødelægge hele årets høst.. Det har Per også prøvet - desværre..

Selve arbejdet med vinproduktionen er forbundet med meget manuelt arbejde. For det første skal planterne beskæres og bindes op først på sæsonen. Senere skal de "luges" og de overflødige vækster klippes af.

For det andet er der et kæmpe arbejde, når druerne skal plukkes. Endeligt foregår produktion, aftapning, påsætning af etiketter m.m. i et dertil indrettet rum, der selvfølgeligt er godkendt efter alle kunstens regler..

Alt dette skal til førend det endelige resultat kan ses ligge på vinreolen.
 

 
Her ses formanden tage den danske vingård i nærmere øjesyn. Det skal lige bemærkes, at han i de senere år af og til har kunnet ses på italienske vinmarker.   Hvis man ikke vidste bedre, så kunne man godt tro at billedet stammer fra lidt sydligere himmelstrøg. Men det er altså en vinmark i Sydsjælland.
 
Så er det tid til at trække en flaske af den netop præmierede vin op for at nyde duft og smag.   Flot ser det ud - vinen har en utrolig dybrød farve.
 
Selvfølgeligt - havde jeg nær sagt - var vejret helt fantastisk, så der var rig lejlighed til at nyde madkurven i den hyggelige atmosfære på vingården, der helt bestemt er et besøg værd.   Så er besøget ved at være slut..

Efter besøget på vingården gik turen til Roneklint på Jungshoved, hvor vi besøgte frugtplantagen og afsluttede en dejlig efterårsdag med at plukke æbler til vinteren.

Alt i alt en rigtig god dag..

 

   

Fra klubben skal der lyde
en stor tak til

Solbjerggaard Vin
 

 

..

     

Klubben hvor der sker noget!


Copyright © Sydhavsøernes Citroën Klub 2001. Sidst opdateret den 29. september 2007

WEB-master, design m.m.: SFH DATA, Haslev.