KLUBAFTEN 1. OKTOBER 2008


Denne aftens tema var som annonceret "Udskiftning af styrebolte".


Mogens havde i forvejen lovet at stå for den tekniske og praktiske del af aftenens arrangement. Så i dagens anledning havde han medbragt et væld af specialværktøj - for en stor dels vedkommende udviklet af ham selv qua sine færdigheder som kleinsmed og et arbejdsliv som reparatør på en stor produktions virksomhed...

  Mogens er som de fleste ved opflasket med Citroën helt fra barns ben, da hans far for omkring 50 år siden var Citroën-forhandler. Så Mogens har altid beskæftiget sig med dette bilmærke og har meget stor erfaring i bilernes teknik.

 
Her ses værkførerens 2CV med afmonterede svingarme.
 
  På billedet svinger Mogens en mukkert. Der skal ofte bruges kræfter for at adskilde delene. Men når man bare ved hvordan kræfterne og værktøjet skal benyttes, så går det heller ikke galt.
 
 
I den røde kedeldragt ses Per M, der efterhånden også er cand. styrebolt, da han har været i lære hos Mogens i løbet af sommeren.
 
  Her peger Mogens på det område, hvor der kan være slid, der bevirker slør i styrebolten, hvilket giver en nedadrettet tommelfinger i synshallen..
 
Så slås den nye styrebolt i, og igen svinger Mogens forhammeren. Bemærk at Per M tør have fingrene nedenfor hammeren. Han ved nemlig godt, at Mogens har 100% styr på det, han laver.   Så er den nye styrebolt monteret og hætterne er korrekt placeret og banket i toppen, så de slutter tæt. Dette afprøves ved at tryksmøre lejerne efter monteringen. Hvis de ikke er tætte, så ved Mogens lige hvad der skal til for at det endelige resultat er perfekt.
En lille REMINDER: HUSK at smøre dit styretøj - det lønner sig !!!

Vi skal også lige huske at nævne aftenens kulinariske oplevelser:
Maria havde bagt æblekage
Mogens havde medbragt bagt æblekage
Hanne kom med æblekage med flødeskum
WEB-masteren havde medbragt kringle (blev lagt i fryseren til næste møde)

Så kom ikke og sige at det ikke er værd at komme til klubaften !!Vi skal også lige huske udstillingen "Månedens bil" som vor værkfører jo vedligeholder..

Klubben hvor der sker noget!


Copyright © Sydhavsøernes Citroën Klub 2001. Sidst opdateret den 17. oktober 2008

WEB-master, design m.m.: SFH DATA, Haslev.