Løvspringsrally - MAJ 2009

På trods af at vejret ikke just var til udflugt dagen før det årlige Løvspringsrally og vejrudsigten ikke var for lovende, så trodsede den hårde kærne alligevel vejrguderne og tog på tur.

Heldigvis holdt det også tørvejr og starten gik fra Farø over dæmningen til Bogø og videre til Møn, hvor der blev et kort hvil på torvet.

Herfra fortsatte turen via Mølleporten og de små veje langs Stege voldterræn til Ulvshalevej og videre mod Ulvshale og Nyord.
På Nyord har Skov- og Naturstyrelsen købt en gård - den eneste uden for Nyord by - og indrettet den med bl.a. overdækket spiseplads og shelters.

Efter frokost havde vi en aftale med William Houman, der på en levende måde fortalte om Nyord på gåturen ad stien ind til Nyord by.

På turen rundt i Nyord by, hvor der bor 45 personer og hvor der er godt og vel 70 ejendomme, blev der rigelig mulighed for at fornemme den intime atmosfære, der findes i et sådan ø- og bysamfund, hvor alle kender alle - på godt og ondt.

William Houman fortalte bl.a. om de mange foreninger, der findes på øen - et fantastisk stort antal øens befolkningstal taget i betragtning. Ved de forskellige generalforsamlinger er det ikke ualmindeligt, at der møder 30 personer op.

Der skal lyde en stor tak til William Houman for den interessante og spændende rundvisning.
 Hvis du vil se mere fra turen, kan du klikke her.

Yderligere information om Nyord kan ses her.
   


Klubben hvor der sker noget!

 

Copyright © Sydhavsøernes Citroën Klub 2009. Sidst opdateret den 17. maj 2009

WEB-master, design m.m.: SFH DATA, Haslev.